2012.06.12. 20:33 XL-blog

Eb 2012: Görögország, én így szeretlek

Címkék: Görögország Csehország

image

Azaz verve. Bárcsak temethetném őket, de nem merem, mert még képesek lesznek 4 ponttal továbbjutni valahogy.

Ugyanazt az intenzív kezdést láttuk a csehektől ma is, mint az első körben az oroszok ellen. Akkor nagy csalódást okozott, mennyire visszaestek ezt követően, most viszont a nagy roham végén már 2:0 állt az eredményjelzőn. Csehország pénteken súlyos vereséget szenvedett, de méltóságteljes játékkal, s ilyenkor talán nem is olyan nehéz feladat a padlóról felállni. Technikai fölényüket ügyesen kamatoztatták, a labdát jó százalékban birtokolták, és nem mondtak le az újabb támadások vezetéséről sem.

Múltkor már fanyalogtam egy sort az írek jelenléte miatt, most igyekszem habitusomhoz mérten visszafogni magam a görögökkel, holott inkább kelek és fekszem egy hétig az zöldekkel, minthogy akár 90 percet is Karagunisz és baráti köre társaságában töltsek. Nem hazudtolták meg önmagukat, mert ma sem csináltak semmit. Szenvedélymentes és unalmas futballt vittek a pályára, és egy percig sem fordult meg a fejükben, lehetne ezt másképp is csinálni.

Az idei mezőnyben a görögök azok, akiken 2:0-ás hátrányban sem esik meg az ember szíve, és nem azt kívánja, hogy hadd jöjjenek vissza a meccsbe szerencsétlenek, hanem azt, hogy kapják már be végre a harmadikat is. De nem akart jönni az a harmadik. Eközben pedig csak lézengtek a pályán, keresve régi, dicső önmagukat (és a labdát), és aki keres, az talál, hát találtak egy gólt (ma is), nyílttá téve a hajrát. Azt a hajrát, amelyet végül is gólhelyzet nélkül hoztak le, így a csehek győzelméhez nem is férhetett kétség.

Azért olyan nagyon azok se sirassák a görög válogatottat, akik velem ellentétben semleges szurkolónak tekintik magukat (arra nem is merek gondolni, hogy létezik, aki egyenesen kedvelné is őket), mert hamarosan látjuk őket újra. Jönnek ugyanis a Vb-selejtezők, ahol Szlovákia, Bosznia, Litvánia, Lettország és Liechtenstein ülteti majd fel őket a Sao Paolóba tartó repülőre. Én már alig várom.

Görögország – Csehország 1:2
Wroclaw, Jv: Lannoy (francia)
Görögország: Halkiasz (Szifakisz) – Toroszidisz, K. Papadopulosz, Kacuranisz, Holevasz – Fotakisz, Maniatisz, Karagunisz – Szalpingidisz, Szamarasz, Fortunisz (Mitroglu). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Csehország: Cech – Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky – Hübschman, Plasil – Jirácek, Rosicky (Kolar) (Rajtoral), Pilar – Baros (Pekhart). Szövetségi kapitány: Michal Bílek
G: Jiracek (3.), Pilar (6.) ill. Gekasz (53.)

XLsport - Budai Gábor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eb-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr834584287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása