2012.06.18. 08:00 XL-blog

Eb 2012: Ronaldo kilőtte Hollandiát az Eb-ről

Címkék: Németország Dánia Portugália Hollandia

image Háromból három. Nem kellett emelt szintű matek, hogy kiszámoljuk kinek milyen eredmények kellenek a továbbjutáshoz, de végül a képlet majdhogynem általános iskolai szintre egyszerűsödött.

Érthetetlen, hogy egy olyan csapat, melyben ott van a Primera Division és Bundesliga aktuális gólkirálya, mögöttük pedig olyan előkészítők játszanak, mint Sneijder és Van der Vaart, miért képtelen tíz perc remek támadójáték után eltűnni, mint szürke szamár. Van der Vaart kezdőbe jelölése jó döntésnek látszott, amint varázslatos csavarása utat talált a portugál kapuba, viszont a gól után azonnal rövidzárlatot kaptak a hollandok, és innentől nagyjából a luzitánok uralták a találkozót.

Ronaldo és Nani alaposan feladta a leckét a két holland szélső védőnek, előbbitől sokat vártak, és bizony sokkal többet is mutatott. Egy veszélyes fejes és egy távoli bomba után végül összejött a várva várt találat: Joao Pereira zseniális mélységi passzából megszerezte az egyenlítő gólt. A holland védelem ismét gyengén muzsikált, Portugália vígan játszotta be az üresbe mozgó játékosoknak a labdát, míg a túloldalon a két gólkirály labdához sem ért.

Eközben Lvovban a magabiztos németek megszerezték a vezetést Dánia ellen, miután nem először a kapu tíz méteres körzetében tisztán talált a labda német játékost. A 100. válogatott meccsén Podolski volt eredményes, azonban a semmiből jött a dán egyenlítés. Egy szöglet után visszafejelt labdát a nagy formában focizó Krohn-Dehli közelről bólintotta Neuer kapujába. Bár a sokszor pipogya dán védelem hagyott sanszot az újabb német gólra, a szünetre mindkét találkozón 1-1-es állással vonultak a csapatok, ami német-portugál továbbjutást jelentett.

A második félidő semmi releváns változást nem hozott a mérkőzésben, a hollandok fekete meze valóban gyászegyenruhává minősült, Willemsnek pedig még sok dolga lesz, ha azt akarja, hogy annyian ismerjék őt, mint névrokonát, Jethro Tullt. A csapata szétesett és görcsös maradt, míg az ellen duzzadt a magabiztosságtól. Ronaldo továbbra is igen aktív volt, előbb zseniálisan szolgálta ki Nanit, aki közelről Stekelenburgba rúgta a labdát, majd a sokadik gyors lerohanás végén már maga volt az ítéletvégrehajtó. A hajrára maradt még két kapufa a két oldal góllövőjétől, a 94. perc után pedig elindulhat a szaksajtóban a holland blama elemzése.

A németek pedig nem lennének németek, ha beérnék az iksszel, bár Jakob Poulsen megzörgette a kapufát, végül egy kontra végén a Boatenget helyettesítő Lars Bender lett a nyerőember. Németország százszázalékos teljesítménnyel nyerte a "halálcsoportot" és Gdanskban a görögökkel meccsel a négybe jutásért.

Portugália-Hollandia 2-1 (1-1)
Harkov, vezette: Rizzoli
g: Van der Vaart 11., C.Ronaldo 28. 74.
POR: Rui Patricio - J.Pereira, B.Alves, Pepe, F.Coentrao - R.Meireles (Custodio 72.), M.Veloso, J.Moutinho - C.Ronaldo, H.Postiga (N.Oliveira 64.), Nani (Rolando 87.)
NED: Stekelenburg - Willems (Afellay 67.), Vlaar, Mathijsen, Van der Wiel - N.De Jong - Robben, Sneijder, Van der Vaart - Huntelaar, Van Persie

Dánia-Németország 1-2 (1-1)
Lviv, vezette: Velasco Carballo
g: Podolski 19., Krohn-Dehli 24., L.Bender 80.
DEN: Andersen - Jacobsen, Agger, Kjaer, S.Poulsen - Krohn-Dehli, Zimling (C.Poulsen 78.), Kvist, Eriksen, J.Poulsen (Mikkelsen 82.) - Bendtner
GER: Neuer - Lahm, Hummels, Badstuber, L.Bender - Khedira, Schweinsteiger, Özil - Podolski (Schürrle 64.), Gomez (Klose 74.), Müller (Kroos 84.)

A 'B' csoport végeredménye:
1. Németország 9 pont
2. Portugália 6 pont
-----
3. Dánia 3 pont
4. Hollandia 0 pont

XLsport - Mándly Péter

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eb-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr414595160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der_rosarote_Panther 2012.06.19. 14:16:03

Kis javítás: "Érthetetlen, hogy egy olyan csapat, melyben ott van a Primera Division és Bundesliga aktuális gólkirálya" - a La Liga idei gólkirálya Messi, és én lennék a legboldogabb, ha ő is a hollandoknál játszana, de meg kell elégednem van Persie-vel, aki a Premier League gólkirálya.

MPeti_87 2012.06.20. 13:04:06

jogos
természetesen Premier League akart az lenni
süti beállítások módosítása