2012.06.15. 21:23 XL-blog

Eb 2012: Vihar után csend Donyeckben

Címkék: Franciaország Ukrajna

image 
Könnyű dolga van valakinek, aki tudósít egy mérkőzésről, amely vihar miatt szakad félbe. Rögvest elsüthet olyan frappáns fordulatokat, mint "villámrajtot vettek a csapatok", avagy "mindkét oldalon jól folyt a labda".

Pedig kíváncsian vártam azt a mérkőzést, amelyen a hátrányból fordító, győzelemmel debütáló ukránok és az általam meglepetéscsapatnak tippelt franciák találkoznak. Szerencsére végül elvonult a vihar, és elkezdődhetett a mérkőzés. Még jó, hogy Laurent Blanc panaszkodott a találkozó előtt az időjárásra, mondván nem örül, hogy az első két meccsüket a korábbi időpontra tették, mert a nagy kánikula miatt nehezebb játszani.

Akár jót tett a vihar a franciáknak, akár nem, legalább az angolok elleni játékukat sikerült felülmúlni. Ez önmagában azonban nem volt egy világmegváltó teljesítmény. Az első félidőben mindenesetre a nagyobb bravúrokat Pjatovnak kellett bemutatnia: főleg a lendületben tisztán érkező Menez lövése és egy szabadrúgás utáni Mexes-fejes nyomán.

A második félidőre is bátran ment ki mindkét csapat, de a franciák immár nem csak fejetlenül rohantak, hanem okosan játszották meg a bemozduló embereket, és ha már szó volt a villámrajtról, négy perc alatt kettőt vágtak a hazaiaknak. Ez ám a "hidegzuhany"... Ezek után nem csoda, hogy mindenki dermedve nézte Cabaye "mennydörgő" kapufáját. Bocsánat, nem bírok leállni.

Míg az ukránoknak semmi sem jött össze a gyors támadásbefejezésből, vagy akár pontrúgásból, a franciák megnyugodtak, és időnként úgy kavargatták a sárga-kékek védelmét ahogy nem szégyellték. Hiába próbálta ébreszteni a donyecki közönség füttyel a hazai kedvenceket, ezen az estén elmaradt a hőstett, ha pedig franciák ilyen ütemben javulnak, még rá is szolgálhatnak a tippemre. Egyelőre azonban maradjunk annyiban, hogy ez a csoport is tartogat még izgalmakat, amit különösen jó kimondani a francia-angol meccsen látottak után.

Ukrajna-Franciaország 0-2 (0-0)
Donyeck, vezette: Kuipers
g: Menez 53. Cabaye 56.
UKR: Pjatov - Szelin, Hacseridi, Mihalik, Huszev - Jarmolenko (Alijev 68.), Tyimoscsuk, Nazarenko (Milevszki 60.), Voronyin, Konopjanka - Sevcsenko, Voronyin (Devic 46.)
FRA: Lloris - Clichy, Mexes, Rami, Debuchy - Menez (Martin 73.), Cabaye (M'Vila 68,), A.Diarra, Nasri, Ribery - Benzema (Giroud 76.)

XLsport - Mándly Péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eb-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr984591192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása