2012.06.21. 23:15 XL-blog

Eb 2012: Ronaldo – Irány az elődöntő!

Címkék: Portugália Csehország

image

Portugália megérdemelt győzelmet aratott, jutalmul pedig két nap pluszpihenőt kap a spanyolok vagy franciák elleni derbi előtt. Csehország ma nem volt elég jó, még önmagához képest sem.

Akkora nulla-nulla lesz, mint egy ház, ezzel a várakozással ültem neki a ma esti mérkőzésnek. Ahhoz képest, amire számítottam, még mindig kifejezetten sok minden történt a pályán, úgyhogy nem állok le fanyalogni, pedig sokan talán ezt tennék a helyemben.

A csehek ezúttal is bíztak az intenzív kezdésben, ami az oroszok ellen romlásba, a görögök ellen viszont győzelembe vezette őket. Kétségeim vannak, ma este szükséges volt-e már az elején pluszenergiákat mozgósítani, mert ahhoz azért túl szervezett ez a portugál védelem, hogy csak úgy zavarba lehessen hozni (a csehek pedig ehhez nem is kockáztattak eleget). Enyhe portugál mezőnyfölény, na és egészséges tusakodás zajlott a pályán. Látványos játék természetesen nem, de ezt tudtuk is előre. Ha indokolni kell, hát azért nem, mert (1.) tudásban túl közel áll egymáshoz a két csapat, (2.) nem rendelkeznek kellő számú kivételes képességű labdarúgóval, (3.) a tét túl nagy volt ahhoz, hogy a játékosok felszabadultan futballozzanak.

Tiszta gólhelyzetből mindenesetre több is adódhatott volna. Mégpedig főként cseh részről, de Baros, mint vezető ék, megint kudarcot vallott, a másik oldalon meg a szokásos módon jól tömörülő cseh védelem jelentette az akadályt. A második félidő egyes időszakaiban azért volt esemény, méghozzá a cseh kapu előtt, Ronaldo (ki más) pedig végül megakadályozta, hogy nulla-nullába fulladjon a mérkőzés.

Rossz szájízzel intek búcsút kedvenc csapataim egyikének, mert ha már ki kellett esni, lehetett volna szebben is. Úgy érzem, megkaptuk a választ arra a kérdésre is, Bílek nagy edzővé vált-e ma este.

Csehország – Portugália 0:1
Varsó, Nemzeti Stadion, Jv: Webb (angol)
Csehország: P. Cech – Gebre Selassie, Kadlec, Sivok, Limbersky – Plasil, Hübschman (Pekhart) – Jirácek, Darida (Rezek), Pilar – Baros. Szövetségi kapitány: Michal Bílek
Portugália: Rui Patrício – J. Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao – Moutinho, Veloso, Meireles (Rolando) – Cristiano Ronaldo, Hélder Postiga (Almeida), Nani (Custodio). Szövetségi kapitány: Paulo Bento
G: Ronaldo (79.)

XLsport - Budai Gábor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eb-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr344603708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása