2012.06.28. 23:00 XL-blog

Eb 2012: Ezúttal nem Gomez volt a Super Mario

Címkék: Olaszország Németország

image Németország egyedüliként százszázalékos teljesítménnyel továbbjut a legerősebbnek titulált csoportból. Olaszország Kétszer is ikszel, az íreket verik, és bár pozitív csalódás a teljesítményük, nem túlságosan meggyőzőek. Németország egy négyest gurít a negyeddöntőben, Olaszország 120 percen keresztül sehogy sem bír gólt lőni, majd büntetőkkel megy tovább. Mi történik a két csapat elődöntőjében? Homlokegyenest másképp alakul minden.

Chiellini visszatérte nyilván nyugalmat hozott az olasz csapatnak, míg a túloldalon kimaradt a 2010-es "szenzáció" Thomas Müller, Kroos kezdett. Nem láttunk semmi extrémet az első negyedórában, egy-két alkalommal volt dolga Buffonnak, Montolivo pedig Neuert késztette nyújtózásra. Prandelli azt nyilatkozta a meccs előtt, hogy támadni fog a csapata és nem a levegőbe beszélt.

Cassano jeleskedett az előkészítésben, miután az eddig talán legjobb német védőt Hummelst beforgatta, és ívelését Balotelli bravúrosan bebólintotta. Erre Khedira távoli lövése volt a válasz, Buffon fújt nagyot a védés után. A fúj ezután a német védőknek járt, mert elképesztő rövidzárlatuk végén Balotelli duplázott és nagy bajba került Jogi Löw csapata.

A második játékrész sejthető módon német dominanciát hozott, főleg a csereként beállt Marco Reus hozott új színt a játékba, de továbbra is sok apró hibát követtek el a fehérmezesek, Özil, Khedira, Kroos, Schweinsteiger mind haloványan muzsikált. Eközben az olasz kontrákból mérkőzést eldöntő góltól is lehetett tartani. Talán a legveszélyesebb Marchisio nagy lökete, majd Badstuber elfekvése utáni lövése volt - mindkettő elkerülte Neuer kapuját.

Sehogy nem tudott helyzetig eljutni a német csapat, Chiellini és a 'B'-védelem (Buffon,Bonucci,Barzagli,Balzaretti) remekül állt a lábán, mindig ott volt egy olasz láb, vagy fej amikor nagyon kellett. Az utolsó tíz percre még jutott egy tiszta Di Natale ziccer és egy olasz lesgól. Már talán a legvérmesebb német szurkolók is elkönyvelték a 2-0-t, amikor a Lannoy előbb négy perc hosszabbítást jelzett, majd a 92.percben kezezésért büntetőt ítélt Löwék javára, melyet Özil váltott gólra. Ez viszont túl kései volt, akárcsak 2004-ben, ismét két olyan csapat mérkőzik a döntőben, akik azonos csoportból jutottak tovább.

Németország-Olaszország 1-2 (0-2)
Varsó, vezette: Lannoy
g: Balotelli 20. 36. Özil 92.(11-es)
GER: Neuer - Lahm, Badstuber, Hummels, Boateng (Müller 71.) - Schweinsteiger, Khedira - Podolski (Reus 46.), Özil, Kroos - Gomez (Klose 46.)
ITA: Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli, Balzaretti - De Rossi, Montolivo (Motta 64.), Pirlo, Marchisio - Cassano (Diamanti 58.), Balotelli (Di Natale 70.)

XLsport - Mándly Péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eb-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr554618297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása