2012.06.28. 00:05 XL-blog

Eb 2012: Dögunalmas déli derbi

Címkék: Spanyolország Portugália

imageNem bírt egymással az egyemberes portugál és a vezérre áhítozó spanyol válogatott. Akik nem vevők a déliek finomkodásaira, most biztos csak azért olvassák el a bejegyzést, mert valahol a második félidő közepén bealudtak.

A Barcelona és a spanyol klubfutball varázslataihoz szokott európai közönségnek egyre inkább fáj ez a spanyol válogatott. Betegesen nagyok az elvárások velük szemben, pedig ez a csapat olyan, mint egy Messi nélküli Barcelona. Egy kicsit jóllakott, ettől még elnézzük szívesen, de – főként támadásépítésben – látni náluk olyan hiányosságokat, amelyekre építve az ellenfelek képesek időnként elrontani a nézők, jobb esetben pedig a spanyol társak örömét.

A korábbiaknál egységesebb portugál válogatottnál méltóbb ellenfél nemigen kerülhetett volna az útjukba, soraikban a nyerőemberrel, az ultramotivált Ronaldóval, a portugál válogatott Dzsudzsák Balázsával. Paulo Bento és csapata természetesen tanult a spanyol-franciából, amelyen Blanc-ék bemutatták azt a bravúrt, hogyan lehet még a világ legjobb válogatottja ellen is úgy kiesni, hogy az igazán fájjon. Bár a portugálok és franciák által bevetett eszközök eltértek, a célok nem, és ennek a második félidőben ittuk is a levét rendesen.

Nem túl felemelő átélni, hogy egy spanyol-portugál derbi null-nullba torkollik. Persze mi mást is várhatnánk egy Eb-elődöntőtől, de ha már mindenképp null-null, akkor szebb a brusztolós fajta, az olyan, mint az angol-olasz volt. Ennél csak az lehet rosszabb, ha egyik csapat sem hisz abban, hogy képes gólt szerezni. Kényelmes megoldásnak tűntek tehát a büntetők, és tényleg nem tudom, én vagyok-e jóstehetség, de pont olyan bárgyú nyugalommal néztem a mai párbajt, mint a vasárnapit, mert egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy ne Spanyolország menjen tovább. A döntő se lesz sokkal szebb, úgy készüljetek.

Portugália – Spanyolország 0:0 (t.e.: 2:4)
Doneck, Donbasz Arena. Jv: Cakir (török)
Portugália: Rui Patrício – J. Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao – Veloso (Custodio), Moutinho, Meireles (Varela) – Nani, Hugo Almeida (Oliveira), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento.
Spanyolország: Casillas – Arbeloa, Piqué, Ramos, J. Alba – Xabi Alonso, Busquets – Silva (Navas), Xavi (Pedro), Iniesta – Negredo (Fabregas). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

XLsport - Budai Gábor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eb-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr844615820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása