2012.06.03. 12:17 XL-blog

Eb 2012: Lahméknak nem lesz elég a második hely

Címkék: Németország

imageÁmult a világ 2010-ben a sok kiváló formában játszó fiatal német játékoson, akiket azóta már senkinek nem kell bemutatni, de a tehetségontó gépezet nem áll le, ismét kapunk egy adag huszon-egynéhány éves játékost, akiknek jó, ha megtanuljuk a nevét.

Alighanem hamar túlteszi magát az idei "örök másodikság"-on a Bayernből érkező nyolc játékos, aki továbbra is a csapat gerincét adja, hiszen a rájuk a pályán jellemző profizmus és alázat megköveteli ezt. Láttuk, a német válogatott is hamar túltette magát az 5-3-as sokkoló vereségen Svájctól, és biztos lábbal lépett át Izraelen (2-0). Ha pedig az idei duplázó dortmundi legények és a Real Madridot a spanyol trónra segítő Özil-Khedira páros is még egyszer fel tud pörögni és összehangoltan működik, a német csapat újra Európa-bajnok lehet.

Manuel Neuerrel a kapuban, a hatalmas munkabírású Lahmmal, a bitangerős középpályával és (ha már az örök második Bayernről volt szó) a Bundesliga góllövőlistájának másodikjával felálló Németország úgy vélem még a halálcsoportból is kiemelkedik, és tulajdonképpen egyetlen komoly hiányzó sem gyengíti a Nationalelfet. Ha valaki megállíthatja őket, az Hollandia vagy Spanyolország lehet, és előbbivel a csoportban rögtön összemérhetik tudásukat.

Igazából aki követi a világ élfutballját, nem kell bemutatni a csapatot és Löw taktikáját sem, úgyhogy rá is térnék azokra, akik talán még néhány lelkes szurkolónak sem annyira ismerős nevek. A Dortmund fiataljai közül a legnagyobb reflektorfény Mario Götzére esik, ám nem szabad elfeledkezni a remek balhátvéd Marcel Schmelzerről és az új török-német középpályás csillagról, Ilkay Gündoganról sem, míg a Leverkusen ifjú titánja, Andre Schürrle sem véletlenül kapta meg a 9-es mezt Löw csapatában. 21 éves sem volt és 66 bajnokin 20 találatot ért el a Mainz színeiben, míg a válogatottban pazar 14/7-es mutatóval büszkélkedhet. Aki tehát hiányolja Ballackot, Cacaut vagy Rolfest, az ne feledje, hogy kivételes képességű fiatalokból meríthet Joachim Löw.

Várható kezdő:
Neuer - Boateng, Badstuber, Mertesacker, Lahm - Schweinsteiger, Khedira - Müller, Özil, Podolski - Gomez

Program:
június 9. Lviv, Németország-Portugália
június 13. Harkov, Hollandia-Németország
június 17. Lviv, Dánia-Németország

XLsport - Mándly Péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eb-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr214576548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása