2012.06.07. 12:42 XL-blog

Eb 2012: Ikea, ABBA, Zlatan

Címkék: Svédország

image Ha valakiknek, hát nekünk, magyaroknak nem kell bemutatni a svéd válogatottat, éppen elég tapasztalatot gyűjtöttünk velük kapcsolatban az elmúlt évek selejtezői kapcsán. A képet jóllehet szépíti a legutóbbi hosszabbításban szerzett győzelem a Puskás stadionban, de maradjunk annyiban, továbbra sem a szívünk csücske a skandináv válogatott.

Azért a rend kedvéért mégis ejtsünk róluk pár szót, már csak azért is, mert egyeneságon, legjobb másodikként kvalifikálták magukat az Eb-re, ahol megmérkőznek a társházigazda ukrán válogatottal is. Franciaország csapatán kívül csupán a svédek vállalták, hogy Ukrajna vendégszeretetét kívánják élvezni a torna ideje alatt, a csapat Kievtől nem messze, egy Dnyeper-parti luxushotelben szállt meg, és a sikeres Szerbia elleni főpróba után önbizalommal telve várják a 11-ei nyitómeccsüket az ukrán csapattal.

Ha a svédek szóba kerülnek a nagyvilágban, az Ikeán és az ABBA-n kívül Zlatan Ibrahimovic neve is gyakran felrémlik már az emberekben, tehát érdemes elidőznünk a futballvilágot néha megbotránkoztató sztáron. Néha eligazol egy csapatból, mely aztán rögtön Bajnokok Ligáját nyer, aztán pofozkodik, közben könyvet ad ki, egyszóval mozgalmas életet él. No és persze futballozik, méghozzá nem is rossz formában: idén a Milannal ezüstre futotta a Serie A-ban, de a gólkirályi cím tovább hízlalhatja Zlatan máját, ami akár a svéd csapatnak is extra lökést adhat. Ugyanis a nemzeti csapattal még híján van a sikereknek. "Itt szerezni egy érmet nagyobb dolog, mint bármilyen cím, amit eddig nyertem. Nincs nagyszerűbb, mint a nemzeti csapatoddal érmet nyerni. Hazajönni, és együtt ünnepelni a szurkolókkal. Ez mindent visz. Mindent. - vallotta be az uefa holnapján Zlatan.

Erik Hamren első komoly tesztje lesz ez a torna, miután a 2010-es selejtezős kudarc kapcsán Lagerback távozott posztjáról, és a szakértők szerint sikerült dinamikusabbá varázsolnia a sárga-kékeket, mégis megmaradt a kiegyensúlyozottság. Sok az új arc, a védelemben például az Eb után a válogatottságról leköszönő Mellberg mellett három kevésbé rutinos bekk áll rendelkezésre, de azért senki ne féltse őket - a Genoa, a Celtic és a Blackburn játékosairól van szó tehát értenek a védekezéshez.

Várható kezdő:
Isaksson - M.Olsson, Mellberg, Granqvist, Lustig - Kallstrom, A.Svensson, R.Elm, Larsson - Toivonen, Ibrahimovic

Program:
június 11. Kijev, Ukrajna-Svédország
június 15. Kijev, Svédország-Anglia
június 19. Kijev, Svédország-Franciaország

XLsport - Mándly Péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eb-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr874576596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása