2012.07.01. 10:29 XL-blog

Eb 2012: Van egy álom...

Címkék: Olaszország Spanyolország

image

Az XLsport blogcsapata összeállította a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság álomgárdáját. A döntős spanyolokat ezúttal csupán egy játékos képviseli, ellenfelüket, az olaszokat négyen is. Alig várjuk az esti kezdést!

Alább a legjobb tizenegy, amelyről rövid elemzésképpen elmondható, hogy olasz és portugál többségű, és amelynek nyilvánvaló és egyszerű magyarázata, hogy a kollégákkal úgy gondoltuk, hogy ez a két csapat teljesített a legjobban. Mint minden szubjektív összeállítás, ez is megkérdőjelezhető. Hol van Casillas, merre bújkál Iniesta, miért nem találjuk Xabi Alonsót? Casillas esetében a többször bravúrosan védő és hibátlan Buffon  a "ludas". Iniesta mint mindig, ezúttal is meghatározó volt, ám egy extraklasszistól ez már föl sem tűnik. A gyorsléptű cseh szélsőt, Pilar-t Ronaldo szorította ki, igaz, a kisember még így is bekerülhetett volna, ha kihagyjuk a másik aprót, David Silvát; no de akkor 0 spanyollal a csapatban hogyan számolunk el?! A szívműtétje miatt fél év pihenőre kényszerülő, és csupán bő két hónapja visszatérő Cassano, és csatártársa, a focira ezúttal szinte 100 százalékig odakoncentráló Balotelli olyan párost alkotott, amely meghatározta az olaszok játékát, mi több, - a művészi szinten osztogató Pirlót is kiemelve - az Eb talán legemlékezetesebb produkciója. A "futottak még" kategóriában, avagy a képzeletbeli kispadon ott van Gebreselassie, Balzaretti, Terry, Lahm, Cabaye, De Rossi és Iniesta.

dr.JPG

XLsport - Smulovics Tamás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eb-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr814621882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása