2012.06.04. 12:19 XL-blog

Eb 2012: Kitört a ramazúri, bajnok lesz az Azzurri?

Címkék: Olaszország

image

Bunda, bunda ismét a nyakunkban, arannyal díszítjük, ha így, ha úgy van, Criscito elment, de itt van Cassano, szíve újra hevesen kalimpáló.

A legfontosabb: az olasz válogatott összetartásán megjelentek a cremonai ügyészség megbízottjai, hogy a bundával gyanúsított Zenit-futballistát, Domenico Criscitót értesítsék a vádról, de nem aludhat nyugodtan Leonardo Bonucci, az idén veretlenül bajnokságot nyert Juventus középső védője sem, bár őt a hírek szerint még nem keresték fel. Olaszországot nyugodtan nevezhetjük a nemzetközi fogadási botrány epicentrumának, hiszen folyamatosan érkeznek a hírek letartóztatásokról hol az élvonalbeli, hol pedig a másodligás csapatokkal összefüggésben. A magma egyelőre még csak bugyog, nem tört föl, de ha egyszer a felszínre érkezik, mindet visz magával…A csalás tényén kívül az is elszomoríthatja a taljánok híveit, hogy közvetlenül a végleges, 23-as keret kijelölése előtt idézték be Criscitót, ez pedig, – akármennyire is profik a társak, – bizonyosan aláássa az együttes morálját. Persze, a sportújságírók által már egyre-másra fújt bundabotrány=tornagyőzelem képlet valójában semmit nem jelent, mint inkább jól hangzik (2006-ban, a visszaélések napvilágra kerülésének évében, a véletlen folytán világbajnok lett az égszínkék válogatott).

Az viszont valóságos csoda, hogy a 2011 novemberében szívműtéten átesett Antonio Cassano ott lesz az európai seregszemlén, mi több, – elnézve az olasz támadók névsorát – kulcsemberré válhat a tornán. A 29 éves csatárklasszis mindössze két hónapja állhatott újra edzésbe, de a balhés, egyben kiszámíthatatlan Balotelli, a tapasztalatlan Borini és Giovinco, illetve a hosszú szezon miatt vélhetően fáradtabb Di Natale mellett így is a legtöbb potenciál rejtőzik szereplésében. A középpályán a hagyományoknak megfelelően belső embereket válogatott Prandelli-edző, a védelem viszont még a bebizonyosodott, illetve a vélt csalások ellenére is igen veretesnek tetszik Abatéval, Barzaglival, Chiellinivel, és Maggióval.

A Squadra Azzura minden bizonnyal a horvát együttessel verseng majd a második helyért (a spanyolok csoportelsősége nem tűnik kockázatos tippnek), habár ott vannak a Trapattoni-honfitárs által vezetett írek is, akiket mesterük nyilván hasznos tanácsokkal lát el az olasz retesz feltörésével kapcsolatban.

Az olasz keret:
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain). Védők: Ignazio Abate (Milan), Federico Balzaretti (Palermo), Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini (mindhárom Juventus), Christian Maggio (Napoli), Angelo Ogbonna (Torino). Középpályások: Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Milan), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Antonio Nocerino (Milan), Andrea Pirlo (Juventus). Csatárok: Mario Balotelli (Manchester City), Fabio Borini (Roma), Antonio Cassano (Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Sebastian Giovinco (Parma).

Program:
Június 10. Olaszország-Spanyolország, Gdansk
Június 14. Olaszország-Horvátország, Poznan
Június 18. Olaszország-Írország, Poznan

XLsport - Smulovics Tamás

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eb-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr874576555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása